sobota, 8 września 2012

Grzanki z serem pleśniowym i szynką szwardzwaldzką

Nieskomplikowana i szybka przekąska, na którą wpadłyśmy mając ochotę na coś niecodziennego, ale nie wymagającego dużego nakładu pracy i nie pozwalającego się 'objeść'. Wyszły z tego pyszne grzanki, idealne na lekki podwieczorek.








Składniki:
*bagietka
*ser z niebieską pleśnią
*kilka plastrów szynki szwardzwaldziej lub parmeńskiej
*oliwa z oliwek

Wykonanie:
*Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bagietkę pokroić ukośnie w kawałki długości 1,5- 2cm. Z obu stron obficie posmarować bagietkę oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika na 7 minut.
*Po wyjęciu posmarować serem pleśniowym, na to położyć kawałki szynki i ew. połówki winogrono.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz